Zo bescherm je je bedrijfsauto tegen schade

Blikschade aan je bedrijfsauto is ontzettend zuur. De kosten van een reparatie kunnen namelijk behoorlijk in de papieren lopen. En dat is onnodig, want met enkele aanpassing kun je kans op schade aanzienlijk verkleinen. In dit artikel lees je hoe je je bedrijfsauto kunt beschermen tegen schade.

Sidebars

Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, beschermen sidebars de zijkanten van de bedrijfswagen. Een andere benaming voor sidebars is ‘stootbalken’. De sidebars zullen namelijk de stoten van een botsing opvangen. Enkel de sidebar zal daarbij kunnen vervormen, maar zowel de carrosserie als het chassis zijn in zo’n geval beschermd.

Rearbars

Rearbars beschermen de achterzijde van de bedrijfsauto. De werking is vrijwel hetzelfde als een sidebar: het opvangen van de klap (en schade) bij botsing. Rearbars kun je los monteren of als een verlengstuk van de sidebars, waardoor ze één geheel zullen vormen. Naast functioneel, geeft dit ook een bijzonder stijlvolle, gestroomlijnde uitstraling aan de bedrijfsauto.

Achteropstap

In plaats van rearbars, kun je ook kiezen voor een achteropstap. Daarmee vereenvoudig je het in- en uitstappen. Wat bescherming betreft heeft een achteropstap dezelfde functie als rearbars.

Bumperbeschermplaten

De bumper heeft vaak het meeste te verduren. Alhoewel de bumper daar natuurlijk ook voor bedoeld is, kun je ook deze extra beschermen met op maat gemaakte bumperbeschermplaten. Deze platen vormen een extra beschermlaag over de bestaande bumper.

Wandbekleding

Wandbekleding beschermt logischerwijs de wanden van de laadruimte. Oftewel: de binnenkant van de bedrijfsauto. Tevens beschikken veel wandbekledingssystemen over haken, ogen of andere vastbindsystemen, waar je lading aan kunt bevestigen. Op die manier voorkom je dat lading gaat schuiven en het interieur van de bedrijfsauto wordt beschadigd.

Vloerplaten

Vloerplaten beschermen de vloer van de laadruimte. Het is verstandig om te kiezen voor voerplaten met een antisliplaag. Dit biedt namelijk meer zekerheid voor jouzelf tijdens het laden en lossen en zorgt er tevens voor dat lading tijdens het vervoer niet kan gaan schuiven. De vloer kun je bovendien nog beter beschermen door aluminium instaplijsten aan te brengen. Deze bieden extra bescherming bij de instappunten van de bedrijfsauto.

admin

Read Previous

Uitgekeken op je huidige auto? Dit kan je er allemaal mee doen!

Read Next

Sloopauto verkopen in Amsterdam