De 27 beste automerken

Welke auto het beste bij jou past is natuurlijk voor iedereen anders. Maar de consumentenbond heeft uitgezocht wat nu de meest betrouwbare automerken waren. Dit deden ze door 8.000 autobezitters vragen te stellen over de tevredenheid van hun auto, en waar ze tegenaan liepen. En deze 27 automerken kwamen uit deze informatie rollen;

Deze 10 automerken scoorden Het hoogst

De hoogst aangeschreven automerken die een 8 of hoger hadden gescoord waren deLexus. Met een 8,8 als gemiddelde is dit automerk het meest betrouwbaar van allemaal. Gevolgd door de Subaru met een 8,6 en de Honda met een 8,4. Daarna kwam de Mazda op een gedeelde plaats met de Toyota, beoordeeld met een 8,3. Ook de Suzuki scoorde erg goed met een 8,2. De Mitsubishi en Mini kregen een dikke 8,0. Onze vertrouwde Mini is zelfs het enige automerk in de top 10 wat niet uit Azië komt.

En toen kwamen…

De auto’s die net de plank missloegen en niet de top 10 hebben gehaald waren de Hyundai met een 7,7. die nek aan nek staat met de Kia die een 7,6 scoorde. Onze Duitse luxemerken kwamen pas op nummer 13 en 14 in zicht, met de mercedes die een 7,5 scoorde en de BMW met een 7,4. Onderaan de automerken die een 7 of hoger scoorden de Dacia met een stabiele 7,0.

Minder goed scoorden de…

Automerken die minder goed beoordeeld werden en hierdoor onder de 7 scoorden zijn de Fiat met een 6,7. De Ford en Seat met een gedeelde 6,6. En de Volvo, Renault en Nissan alle drie met een 6,5. Nog steeds wel redelijk netjes, maar geen topscore natuurlijk.

De laagste 8

En tot slot de 8 automerken die de laagste score kregen. Dat zijn de Audi en Opel met een 6,4. En de Skoda, Tesla en Volkswagen met een opvallende gedeelde 6,3. Het opvallende hier aan is dat de populariteit van de Tesla het afgelopen jaar enorm gestegen was. Het debuut van de auto was in tegenstelling van de populariteit geen groot succes. De consumentenbond zegt dat dit tesla’s eigen schuld is. Aangezien ze het blijkt dat er in verschillende gevallen problemen waren opgemerkt waar niks aan gedaan werd. Vervolgens kwamen helemaal onder aan de lijst de Citroën met een 6,2. De Peugeot had een 6,1 en tot slot de Alfa Romeo. dit Italiaanse automerk kreeg de laagste beoordeling, namelijk een 5,7.

Tip: Hier vind je een goede aanbieder van een rijles

admin

Read Previous

Hoe kun je het best je auto verkopen?

Read Next

Moet ik mijn auto kopen of leasen?