Wat te doen met je oude auto?

Auto’s zijn technische hoogstandjes waar je heerlijk mee kunt hobby-en. Het nadeel is, de kosten lopen altijd door. Denk aan wegenbelasting en verzekering. Het schorsen van je auto is mogelijk, maar dan mag hij niet meer op de openbare weg staan. Dus parkeren voor het huis mag niet op straat, maar wel op je eigen oprit. Dus wat zijn de opties voor jouw oude auto?

Zelf sleutelen

Heb je een youngtimer, oldtimer of andere pareltje én heb je een eigen parkeerplek? Top! Zorg dat je auto droog en op eigen terrein staat en laat hem schorsen bij de RDW. Jouw project kan je dan in de winter lekker aan sleutelen. Is hij rijklaar? Zorg dat hij weer verzekerd de weg op kan en geniet ervan in de zomermaanden.

Elk merk heeft zijn eigen liefhebbers, van standaard Volkswagen Polo tot Dodge Ram 1500. Kies je een populair merk dan zijn de onderdelen meestal goed verkrijgbaar. Ook voor oudere modellen. Sterkers nog, er bestaan complete webshops gespecialiseerd in specifieke onderdelen, zoals Amerikaanse auto onderdelen. Dodge Ram 1500 onderdelen zijn in Nederland dus prima verkrijgbaar. 

Specialiseer je in je eigen merk en type auto en zonder dat je het doorhebt groei je uit tot een expert van je eigen hobby auto. Vaak heeft je auto een emotionele waarde. Je hebt er zoveel mee meegemaakt. Of je je auto dus als hobby auto houdt heeft dus te maken met hoe speciaal hij voor jou is. Misschien wordt hij zelfs wel langzaam meer waard?

Je auto inruilen

Inruilen is natuurlijk ook altijd mogelijk. Want als je afscheid gaat nemen van jouw karretje komt er vast ook wat voor terug. Je kan de prijs van je nieuwe auto een beetje drukken door wat inruilkorting te bedingen. Het voordeel is ook dat je dan direct van je oude auto af bent. Zeker als je het verkopen van je auto als gedoe ervaart en je wilt met weinig moeite je auto kwijt kunnen is dit een handige manier. Realiseer je wel dat de dealer ook wat moet verdienen op jouw auto. Inruilen betekent dus meestal tegen handelsprijzen en is dus financieel zeker niet de meest interessante manier. Je kiest in dit geval echt voor het gemak en comfort.

Je auto verkopen

We legden al uit dat je auto inruilen eenvoudig is maar financieel niet echt interessant. In sommige gevallen is inruilen ook niet mogelijk. Bijvoorbeeld als je niks nieuws koopt of als je gaat leasen. Maar wil je dan toch van je auto af zul je hem moeten verkopen. Je hebt websites om hem tegen opbod aan handelaars aan te bieden, maar ook dan geldt. Je krijgt zeker niet de beste prijs. Heb jij vertrouwen in de kwaliteit van je eigen auto, bied hem dan online te koop aan. Met als doelgroep andere particulieren. Je zult uiteraard de handelaren er een beetje uit moet filteren, maar die zullen ook tegen handelsprijzen willen inkopen. Terwijl een particulier wel een prijs wil bieden rond de marktwaarde. Realiseer je in ieder geval dat een particulier vaak iets minder aan jou zal betalen dan bij een dealer. Simpel gezegd omdat de garantie tot het tuinhek geldt. In ieder geval veel succes gewenst met de verkoop van je auto.

admin

Read Previous

Sloopauto verkopen in Amsterdam

Read Next

Parkeerboete ontvangen? Zo dien je bezwaar in