Hybride auto kopen – Deze 4 dingen moet je weten 

hybride auto (2)

Ben je van plan om een hybride auto te kopen? Plaats je het in vergelijking met een traditionele benzineauto, dan is al snel duidelijk dat je aardig wat benzine kunt besparen. Maar er zijn enkele dingen die je misschien niet weet. Hier zijn vier belangrijke punten om te overwegen voordat je overgaat tot de aanschaf van een hybride auto. 

1. Hoge reparatiekosten

Zoals de meeste auto-eigenaren waarschijnlijk wel weten, is dat het onderhoud van een auto een grote kostenpost is, en deze kosten zijn nog hoger voor hybride modellen. Dit komt omdat deze modellen anders werken dan traditionele benzinevoertuigen, wat betekent dat een monteur extra kennis en een goede uitrusting in de servicecentra benodigd heeft. Reparaties aan hybride accu’s kunnen hoog in de kosten oplopen, aangezien hybride modellen natuurlijk meer accu’s gebruiken dan traditionele benzinevoertuigen. 

2. Het brandstofverbruik is lager in de winter

Wist je dat het brandstofverbruik aanzienlijk slechter is bij lage temperaturen? Hier zijn meerdere redenen voor, waaronder het feit dat een batterij meer moeite heeft om optimaal te functioneren tijdens de kou. Daarnaast is het zo dat wanneer smeermiddelen en andere vloeistoffen koud zijn, de wrijving toeneemt en er meer energie vereist is.

3. Berekening van de kosten

Bovendien is het belangrijk om te weten dat de kosten van een nieuwe batterij hoog kunnen oplopen. Vervanging van een batterij kost op dit moment tussen de 2.000 EU en 4.000 EU. De meeste hybride accu’s hebben een garantie van 160.000-200.000 kilometers op de hoofdaccu. Je moet je dus bewust zijn van de garantie die bij jouw auto en accu hoort. 

Om hoge onderhoudskosten te voorkomen, kan het voor veel mensen daarom aantrekkelijker zijn om hybride auto te rijden middels een particuliere of financial lease. Op die manier kun je altijd in een nieuwe auto rijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud en waardedalingen. 

4. Hybride auto’s zijn in gestage ontwikkeling

Wat je tenslotte moet weten over hybride modellen is dat zij zich voortdurend uitbreiden. Daar waar tien jaar geleden de enige beschikbare hybride auto een Toyota Prius was, zijn er tegenwoordig veel hybride voertuigen, van compacte auto’s tot SUV’s. Er kunnen bijvoorbeeld nieuwe batterij-technologieën op de markt komen en de kosten kunnen worden verlaagd. Als je nu niet direct een nieuwe auto nodig hebt, kan het wellicht verstandig zijn een paar jaar te wachten en te zien wat de toekomst voor hybride auto’s in petto heeft.

admin

Read Previous

Waarom heb je de kleurcode nodig om je auto te lakken?

Read Next

Laadpalen voor elektrische wagens worden steeds bereikbaarder