Waarom is het handig om een laadpaal thuis te hebben?

laadpaal openbaar

Even snel tanken onderweg of voordat je vertrekt en dan weer door. Helaas is dit niet de realiteit voor elektrische auto’s. Een laadpaal thuis of een publieke laadpaal ergens langs de weg bieden mogelijkheden, maar ook dan moet er rekening gehouden worden met de tijd die het kost om op te laden. Nu we deze auto’s steeds meer op de weg zien vanwege het positieve milieuaspect, is het praktisch om na te gaan denken over oplaadmogelijkheden. Zo kan een laadpaal van Soolutions toch de oplossing zijn.

De voordelen op een rijtje

Vaak is het opladen van de auto via een eigen laadpaal of wallbox, de goedkoopste manier om de auto weer helemaal opgeladen te krijgen. Je zit hier namelijk niet vast aan de prijs die je aangeboden wordt door het tankstation, maar betaalt het tarief van jouw elektriciteitsleverancier. Zo zijn er bijvoorbeeld aparte contracten die het ‘tanken’ van de stroom goedkoper aanbieden tijdens specifieke daluren. Wanneer je de paal op eigen terrein of in de eigen tuin hebt staan, hoef je ook niet bang te zijn dat de paal bezet is wanneer jij hem nodig gaat hebben. Hierdoor ben je altijd zeker van een oplaadplek. 

Laadpaal keuzestress

Ook binnen de laadpalen zijn er verschillende opties te kiezen, zo is er simpelweg al een verschil tussen de ‘normale’ laadpalen en de snelladers. Bij de normale laadpalen kan je er dus voor kiezen om een paal bij het huis neer te zetten, hierbij heb je dan geen abonnement nodig, maar is het je eigen stroomrekening die omhoog gaat. Dit kan zowel een voor als een nadeel zijn. De openbare aanbieders geven vaak de optie om een laadpas te gebruiken, waarmee je als je het ware je abonnement identificeren bij de ‘verkoper’. De normale laadpalen doen er ongeveer vijf tot tien uur over om de accu van de auto weer geheel op te laden. Om deze reden laden de meeste mensen hun auto dan ook s nachts op.

Snelladers

Als je erachter komt dat je onderweg moet opladen, wil je natuurlijk niet die vijf tot tien uur moeten wachten voordat je weer verder gaat op vakantie. Daarom zijn er ook snelle laadpalen beschikbaar, die je dan dus ook voornamelijk langs de grote wegen zult vinden. Deze laden de accu dan in onder een uur tot tachtig procent vol. Bij het snelladen is het tarief vaak op een andere manier te berekenen. Doorgaans zal je zien dat de leveranciers per kilowatt de prijs berekenen. Daarom is het over het algemeen ook prijstechnisch een stuk interessanter om bij een normale paal bijvoorbeeld thuis of op het werk, op te laden.

admin

Read Previous

Parkeerboete ontvangen? Zo dien je bezwaar in

Read Next

Hoe werkt een kilometer rittenregistratie systeem?