Waarom heb je de kleurcode nodig om je auto te lakken?

auto lakken

Wanneer moet je je wagen laten lakken?

De kleur van je auto bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je wagen. Nieuwe kleuren stralen en geven een luxueuze touch aan je voertuig. Na verloop van tijd zal de kleur echter vervagen. Bovendien is de kans op schade erg groot. Een steentje dat op je voertuig valt, een kras of een klein ongeluk zal je autolak meteen beschadigen. In dit geval is het een goed idee om de autolak te laten herstellen door een specialist zoals 123Autolakken. Bij dit gespecialiseerd bedrijf beschikken ze namelijk over alle kleuren en zorgen ze steeds voor een prachtig resultaat.

Hoe kan je de kleurcode zoeken?

Om de auto in de juiste kleur te lakken, heeft 123Autolakken je kleurcode nodig. De kleurcode is een internationaal bepaalde code waarmee je de exacte kleur van je wagen kan bepalen. Elk merk beschikt namelijk over erg specifieke kleuren. Het rood van een BMW lijkt bijvoorbeeld enorm op het rood van een Fiat. Beide tinten verschillen echter van elkaar en hebben dan ook een andere kleurcode. Via de kleurscanner van 123Autolakken kan je op een eenvoudige manier je kleurcode zoeken, zodat je je wagen zeker in de juiste kleur laat lakken.

Kleurcodes en RAL codes

Naast een kleurcode hebben sommige wagens ook een RAL kleur. De RAL code verwijst naar een standaard kleur die erg veel gebruikt worden. Deze populaire kleuren kunnen bovendien eenvoudig worden bijgemaakt. Een RAL code bestaat uit vier cijfers. Het eerste getal verwijst naar de hoofdkleur, terwijl de 3 andere getallen de exacte kleurschakering weergeven. De RAL kleur wordt vaak met de kleurcode verward. Beide codes zijn echter onafhankelijk van elkaar en verwijzen naar heel andere kleuren.

Herstel je lak bij 123Autolakken

Bij 123Autolakken kan je zowel autolak in een spuitbus of in blik bestellen. Ze beschikken verder ook over lakstiften en lakpennen. De autolak in spuitbussen wordt voornamelijk gebruikt om bepaalde onderdelen over te spuiten. De lakstiften worden dan weer eerder voor kleine beschadigingen ingeschakeld. Denk bijvoorbeeld aan steenslag. Voor kleine krasje gebruikt 123Autolakken een lakpen en de autolak in blik is ten slotte hoofdzakelijk geschikt voor professioneel gebruik. Met deze lak kan je zowel lakschadeplekken herstellen als de lak van bepaalde onderdelen renoveren of overspuiten. Zoals je ziet, is 123Autolakken een professioneel bedrijf waar je voor alle mogelijke lakschade terechtkan.

admin

Read Previous

Voor welk bedrag kan ik mijn bestelbus verkopen?

Read Next

Hybride auto kopen – Deze 4 dingen moet je weten