Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

auto huren

Stel je wilt graag een weekendje weg, maar hebt geen auto beschikbaar. Tegenwoordig huur je gemakkelijk online een auto bij één van de vele bedrijven die dit aanbieden. Door het vele aanbod is het wel lastig om te zien wat nu de beste keuze is. Hieronder geven we je graag wat tips waar je op kan letten voordat je de auto huurt. 

Soort auto

Wat voor soort auto heb je nodig? Denk hierbij aan een personenauto, bestelauto of personenbus. Heb je hierbij nog andere dingen nodig, zoals een aanhanger? Door je wensen op een rijtje te zetten, sluit je al snel bepaalde auto’s uit. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te vergelijken. Zo vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw auto elektrisch is. Vele autoverhuurders, zoals INQAR, verhuren ook meerdere elektrische auto’s om uit te kiezen.

Prijs/kwaliteit

Wanneer je duidelijk hebt wat voor soort auto je wilt en voor wanneer, is het tijd om te vergelijken. Stel, je woont in Zwolle en huur nu een auto in Zwolle. Dan kies je een datum en soort auto. Kijk vervolgens welke auto’s beschikbaar zijn tegen welke prijs. Wat is er allemaal bij deze prijs inbegrepen? Krijg je pechhulp? Geldt dit alleen in Nederland of ook in het buitenland? Zit er een navigatiesysteem in de auto? Zo streep je steeds verder af, totdat je bij jouw gewenste auto uitkomt.

Kijk goed naar de voorwaardes

Elk verhuurbedrijf heeft eigen voorwaardes. Het is belangrijk dat je hier van tevoren naar kijkt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij de enige bent die de auto mag besturen. Wil je liever dat anderen ook in de auto rijden? Kijk dan wat er bij het bedrijf mogelijk is of kijk bij een ander verhuurbedrijf. In veel gevallen geldt er ook een minimumleeftijd voor bestuurders en moeten bestuurders minimaal een bepaald aantal jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Zoek naar reviews

Om zeker te weten dat het verhuurbedrijf betrouwbaar is, zoek je altijd naar reviews. Dit doe je uiteraard niet op de website van het bedrijf zelf, maar op onafhankelijke websites. Hier zie je vaak het grote plaatje en hoe tevreden of ontevreden mensen over het algemeen zijn over de service.

Het huren van een auto is in veel gevallen een uitkomst. Neem de tijd bij het kiezen en controleer altijd goed alle details voordat je een auto boekt.

admin

Read Previous

Gun je remmen wat rust.

Read Next

Op deze manier richt je jouw bedrijfsbus efficiënt in