Parkeerboete ontvangen? Zo dien je bezwaar in

Als je een parkeerboete hebt ontvangen, dan kun je tegen de boete in bezwaar gaan. Bezwaar maken tegen een parkeerboete is gratis. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Wanneer je bezwaar kunt maken tegen een parkeerboete

Je kunt in bezwaar gaan als je denkt dat de boete onterecht is of onredelijk hoog. Je kunt bijvoorbeeld bezwaar maken als:

– je denkt dat je niet of niet goed geïnformeerd bent over de regels;

– je denkt dat de boete onredelijk hoog is;

– je denkt dat er sprake is van omstandigheden die je niet kon voorzien.

Hoe dien je bezwaar in tegen een parkeerboete?

Je kunt bezwaar maken door het invullen van het bezwaarschrift dat je bij de boete hebt ontvangen. Je kunt het bezwaarschrift ook online invullen en versturen.

Let wel: je hebt maar een beperkte tijd om bezwaar in te dienen. Meestal is dat twee weken, maar soms is dat korter of langer. Het staat altijd vermeld op het bezwaarschrift en de website van de gemeente.

Na het indienen van het bezwaarschrift krijg je een ontvangstbevestiging. Daarna wordt er door een onafhankelijke commissie bekeken of er aanleiding is om de boete te verlagen of in te trekken. Je hoort binnen een paar weken of je bezwaar gegrond is.

Hoe hoog is een parkeerboete in Amsterdam?

In Amsterdam geldt een gekozen tarief voor het parkeren. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen hoe lang je wilt parkeren, binnen de tijdsduren die gelden. In sommige gevallen betaal je dus meer parkeergeld dan het minimale tarief. Het maximale tarief voor een uur parkeren is € 6,10.

Kies je ervoor om langer te parkeren, dan geldt het uurtarief voor elk volgend uur. Het dagtarief is € 36,40. Als je dus twee uur parkeert, betaal je in totaal € 12,20. Parkeer je drie uur, dan ben je € 18,30 kwijt en voor vier uur parkeren betaal je € 24,40.

Wil je langer dan vier uur parkeren? Dan geldt het dagtarief. Dit is dus voordeliger dan elk uur extra betalen. Het dagtarief is gelijk aan het maximale tarief dat je kwijt bent voor 24 uur parkeren.

Moet ik naar de rechter voor een verkeersboete?

Nee, je hoeft niet naar de rechter om bezwaar te maken tegen een parkeerboete. Bezwaar maken is gratis en je kunt het online doen of door het invullen van het bezwaarschrift dat je met de boete hebt ontvangen. Let wel: je hebt maar een beperkte tijd om bezwaar in te dienen. Meestal is dat twee weken, maar soms is dat korter of langer. Het staat altijd vermeld op het bezwaarschrift en de website van de gemeente.

Na het indienen van het bezwaarschrift krijg je een ontvangstbevestiging. Daarna wordt er door een onafhankelijke commissie bekeken of er aanleiding is om de boete te verlagen of in te trekken. Je hoort binnen een paar weken of je bezwaar gegrond is.

Verkeersboete.nl helpt bij een bezwaar indienen

Verkeersboete.nl helpt je bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een parkeer-, snelheidsovertreding of andere verkeersboete. We sturen het bezwaarschrift dan voor je op naar de juiste instantie. Daarnaast kun je bij ons terecht voor advies over het indienen van een bezwaarschrift en de uitkomst ervan. We helpen je gratis en vrijblijvend.

Bezwaar parkeerboete? Neem dan contact op met verkeersboete.nl via 085 – 0030264 of stuur een e-mail naar info@verkeersboete.nl als je vragen hebt over het indienen van een bezwaarschrift of de uitkomst ervan.

admin

Read Previous

Wat te doen met je oude auto?

Read Next

Waarom is het handig om een laadpaal thuis te hebben?