Op vakantie? Meer ruimte met een dakkoffer

Gaan we met het hele gezin op vakantie met de auto, dan kan de ruimte wel eens behoorlijk krap worden: zeker wanneer je zonder caravan reist. Dit ruimteprobleem is goed op te lossen met een dakdrager (imperiaal). De dakdrager is te bevestigen aan je auto (voor ieder type auto is er een specifieke dakdrager verkrijgbaar), waaraan je de dakkoffer kunt bevestigen. De huidige generatie dakkoffers is gelukkig vrijwel geluidloos ten opzichte van de ouderwetse dakkoffer en dakdrager. In dit artikel lees je meer over het gebruik van de dakkoffer.

Meer ruimte creëren met een dakkoffer

Wie eenmaal een dakkoffer gewend is wil niet anders meer. De extra ruimte die ontstaat maakt het reizen een stuk comfortabeler en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt op je vakantiebestemming. Zware en kostbare spullen vervoer je in je auto, maar kleding en schoenen of andere producten kun je gewoon in je dakkoffer kwijt.

WingBar, de aerodynamische dakdrager

Ouderwetse dakdragers zijn echte windvangers die behoorlijk wat ruis en kabaal kunnen veroorzaken tijdens een autorit, en dan met name op de snelweg. Hoe harder de auto rijdt, des te meer geluid er geproduceerd werd. Sommige mensen laten daarbij de dakdrager het hele jaar door op de auto zitten, wat ook nog eens zorgde voor een hoger brandstofgebruik. Gelukkig is daar verandering in gekomen met de komst van de WingBar. Deze dakdrager, verkrijgbaar bij Dakdragerwinkel.nl, zorgt juist voor een aerodynamische werking, waarbij de luchtweerstand tot grote hoogte is gereduceerd is gebleken na onderzoek. De WingBar is dus de perfecte oplossing voor geluidsreductie en luchtweerstand vermindering en vormt hiermee de ideale dakdrager.

Aandachtspunten gebruik dakkoffer

Om veilig te reizen met een dakkoffer houd je rekening met de onderstaande aandachtspunten:

  • Een dakkoffer is doorgaans meer diefstal gevoelig dan auto inbraak. Hoewel de nieuwste generatie dakkoffers absoluut beter beveiligd is, weten dieven soms toch hun kans te pakken. Stop daarom geen waardevolle spullen in de dakkoffer.
  • Tijdens uitzonderlijke weersomstandigheden, zoals hevige regenval, kan een dakkoffer soms enigszins lekken (druppels doorlaten). Houdt hier rekening mee door geen elektrische apparaten te vervoeren in de dakkoffer.
  • Zodra de vakantie is beëindigd haal je de dakkoffer en dakdrager weer eenvoudig van je auto. Het rijden met deze bevestigingen zorgt voor extra brandstofverbruik. Hoewel het brandstofverbruik met de WingBar minimaal is; deze kun je optioneel laten zitten.
  • Tijdens de rit dien je rekening te houden met de dakkoffer op je auto, probeer niet te hard door bochten te rijden en zorg ervoor dat de dakkoffer niet te zwaar is bepakt en dus niet topzwaar kan worden.
  • Bij het inpakken van de dakkoffer zorg je ervoor dat je spullen niet te veel kunnen verschuiven en zeker geen zware spullen. Deze kunnen beschadigd raken of beschadigingen veroorzaken.

Op de website van Dakdragerwinkel.nl vind je precies terug welke dakdrager en dakkoffer geschikt zijn voor jouw automerk, type en model. Bij vragen kun je altijd vrijblijvend advies vragen aan de deskundige medewerkers.

admin

Read Previous

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen benzine- en dieselauto’s

Read Next

Zo weet je welke dakdragers op jouw auto passen!