Hoe vind je de beste autoverzekering voor de auto van jouw kind?

Heeft jouw kind recent zijn/haar rijbewijs gehaald? En zijn jullie nu aan het kijken naar de aanschaf van een eigen auto voor hem of haar? Super leuk! Tegelijkertijd is het ook goed om te beseffen dat jouw kind nog een beginnende bestuurder is. Dit staat eigenlijk gelijk aan een nog niet al ver ontwikkeld verkeersinzicht; het is dan ook niet aan te raden om jouw kind direct een hele snelle auto te laten kopen.

Autoverzekering vergelijken is in een dergelijke situatie ook van ongekend belang. Maar, wat is dan de beste autoverzekering waar jullie uiteindelijk voor kunnen kiezen? Dat is niet per definitie de autoverzekering met de laagste premie. In dit artikel vind je daar meer informatie over!

Tip 1: richt je niet alleen op de premie

Een veelgemaakte fout is dat men zich volledig op de premie richt. Dat is op zich logisch, maar het advies is toch om naar het totale plaatje te kijken. Bij een autoverzekering gaat het niet alleen om de premie, maar ook om de dekking en de voorwaarden. Alléén als het totale plaatje klopt, is het uiteindelijk interessant om een autoverzekering af te sluiten.

Je moet in ieder geval rekening houden met een relatief hoge premie. Dit komt puur doordat jouw kind nog gezien wordt als een beginnende bestuurder. 

Tip 2: kijk of je de auto op jouw polis erbij kan zetten

In sommige gevallen is het mogelijk om de auto op jouw polis erbij te zetten. Hierdoor profiteert jouw kind van een lagere premie; erg interessant. Wel moet je goed kijken wat dit met de schadevrije jaren van jouw kind gaat doen. Doe bijvoorbeeld bij SNS autoverzekering eens navraag hoe dat bij hen zit; bouwt jouw kind op deze manier wel of geen schadevrije jaren op? Het is zeer wenselijk dat jouw kind deze schadevrije jaren wel op gaat bouwen, aangezien de premie daarmee in de toekomst alleen maar lager gaat worden. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Dat is echt hét sleutelwoord!

admin

Read Previous

Uitzendbureau in de automotive

Read Next

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen benzine- en dieselauto’s